DOEL: Bouw twee praktijk schoollokalen in El Pital, Honduras

 

Opbrengst: € 35.500,=


De eerste editie van Lions Request is gehouden in 2011. Het goede doel betrof toen de Minke Stichting.

De Minke Stichting is een kleine stichting die zich heeft zich gespecialiseerd in het onderwijsgebied. Sinds 2003 richt deze stichting zich op fondswerving in Nederland. De Minke Stichting werkt zeer nauw samen met andere internationale stichtingen om haar projecten uit te voeren. De Minke Stichting heeft een eigen werkwijze waarin dialoog en zelfredzaamheid centraal staan. In gesprek met de lokale bevolking worden de wensen op onderwijsgebied besproken. Samen worden er plannen gemaakt voor concrete projecten. De projectorganisatie, financiën en budgetten worden opgezet en uitgevoerd door de lokale bevolking zelf. De Minke Stichting probeert zijn rol zoveel mogelijk te beperken tot ‘helper’. Op deze manier wordt ook een heel leerproces doorgemaakt tijdens het uitvoeren van de projecten. Zo wordt er geleerd samen te werken, met grote sommen geldt om te gaan en verantwoordelijkheid te nemen voor een groot project.

De Minke Stichting heeft verscheidene projecten afgerond in onder andere het dorp El Pital, Honduras. Er zijn lokalen en toiletruimtes aan de basisschool bijgebouwd en is er een compleet dak van een basisschool vervangen. Sinds een paar jaar bouwt de stichting aan een middelbare school in het dorp. 

De wens die overbleef bij de lokale bevolking zijn vier grote praktijklokalen waar de leerlingen een echt vak kunnen leren zoals timmerman, loodgieter, elektricien en huishouder.
De gelden die gedoneerd werden aan Lions Request 1e editie zijn besteed aan de bouw van deze praktijklokalen.
Opbrengst van de Lions Request 1e editie voor de Minke Stichting was  € 35.500,=!

Een drietal bestuursleden van de Minke Stichting hebben eind november 2012 de opening van de praktijklokalen bijgewoond in El Pital. In de dagen voor de formele opening van de praktijklokalen werd er nog koortsachtig gewerkt om de het gebouw klaar te maken door de bouwcommissie, leraren, leerlingen en ouders. De lokalen werden leeggeruimd en schoon gemaakt. Het golfplaten dak werd geïnstalleerd en de reling op de eerste verdieping werd gelast. Als kroon op al het werk hebben we gezamenlijk een schitterende muurschildering op de zijkant van het gebouw van de praktijklokalen geschilderd. Met diepe bewondering hebben de bestuursleden kunnen zien hoe de mensen zich in El Pital hebben ontwikkelt. Met de komst van de school is er hoop gekomen op een betere toekomst voor de kinderen van ouders die voor 80% analfabeet zijn. De inwoners tonen vol trots de resultaten van hun enorme project: Een middelbare school die veruit het grootste en stevigste gebouw uit de gehele vallei is. De gebouwen zijn na de zomervakantie, december 2012 tot februari 2013, in gebruik genomen.

Lions Request 1e editie (2011) en de bouw van de vier praktijklokalen is mede mogelijk gemaakt door:

 Administratiekantoor Ikink
 Apographon Natuurgeneeswijze
 Ariës Natuursteen
 BeatsNBits
 Betere Banen
 Blik op Online
 BouwBuroDrie
 Communicatieadvies Precies! 
 De Revolutie
 Do-It Online

 Do-It Presentations
 Fixet
 Floral Arts & Designs
 FM Liemers Reclame
 Glashandel Oud-Zevenaar B.V.
 Grondbewerking W. Segers
 Heijneman Bouw B.V.
 Houthandel De Graafschap
 Hoveniersbedrijf Stadler
 Hülkenberg Installatiebedrijf

 Italiaander Ingenieursbureau
 Pape Rietdekkers
 Pelgrim B.V.
 Permacol B.V.
 Practicum
 Rabobank
 Rotra
 Span Schilderwerken B.V.
 Spekking Infratechniek

 Stadsbrouwerij Wittenburg

 Stichting 2015
 Versteeg Staal B.V.
 Senhorst Electro B.V.
 Vink Kunststoffen
 Visser vervoer
 West Audio
 Wilde Ganzen
 Woorden van Weelden

 

 

                              ‘Si, se puede!’:  ‘Ja, we kunnen het!’