LCAward kandidaten danken LIONS met presentatie

LCAward kandidaten danken LIONS met presentatie

LCAward kandidaten danken LIONS met presentatie.

 

Drie van de negen leerlingen van het Liemers College die in het kader van de LCAward een project in Oeganda gingen uitvoeren, hebben een presentatie van dat project gegeven aan de leden van Lions club De Liemers als dank voor een donatie van deze serviceclub.

 

Door Piet van Breukelen

 

Iedereen werd welkom geheten in de Mobiele Eetheid in Zevenaar door vice president Manuel ter Maat wiens dochter Eva ook meewerkte aan het Oeganda project. Hij gaf aan dat de Lionsclub de Liemers zich op allerlei manieren inzet voor de gemeenschap. Dat die steun verder gaat dan de regio, bewijst de financiële steun die de Lions gaven aan de leerlingen van het Liemers College die naar Oeganda gingen om daar een weeshuis op te knappen.

De bijeenkomst was dan ook bedoeld om de leden te laten zien waarvoor hun donatie was gebruikt.

 

Voordat Eva ter Maat, Doekle Brolsma en Jairo in der Beeck namens de groep van negen het woord kregen, gaven Jan van den Heuij en Anno Koning (de vaste begeleiders van de leerlingen) aan de hand van beelden een korte uiteenzetting over het ontstaan en de formule van de LCAward. Daarbij kwamen diverse projecten aan de orde die de deelnemers sinds de oprichting in 2006 hebben verwezenlijkt. 

Daarna vertelden de drie leerlingen op enthousiaste wijze hoe zij het project hadden ervaren en hoe verbaasd ze waren geweest toen ze zagen hoe blij de kinderen waren met allerlei kleine dingen die wij in Nederland heel gewoon vinden. Op geheel eigen wijze namen de drie ieder een apart onderdeel van het project voor hun rekening en vonden een gewillig oor bij de aanwezigen. Niet alleen door hun verhaal, maar ook door de ontroerende beelden die zij daarbij lieten zien.

 

De presentatie kwam zo eigen en enthousiast over dat president Fred Melchers in zijn dankwoord het motto van de Lions “When there’s a need, there’s a Lion”, toepaste op deze leerlingen met de variant “When there’s a need, there’s an LCA-er”. Hij kreeg er terecht een hartelijk applaus voor en de leerlingen straalden.

Het is duidelijk dat leerlingen van het Liemers College vaker financiële steun gaan vragen als zij in het kader van de LCAward projecten proberen te verwezenlijken. Het is zelfs mogelijk dat de Lionsclub tot de vrienden van de LCA gaat behoren en zo een structurele bijdrage gaat leveren aan de stichting. De Lionsclub staat er open voor. Iedereen kan overigens een verzoek indienen bij de goede doelencommissie door een mail te sturen.